TOERVERSIE AMSTEL GOLD RACE VERPLAATST NAAR ZATERDAG 11 SEPTEMBER 2021

  Valkenburg, 24 februari 2021 – De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de Toerversie van de Amstel Gold Race, waar jaarlijks 15.000 wielerliefhebbers aan deelnemen, te verplaatsen naar zaterdag 11 september 2021. De profversie van de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition staat nog wel gepland op zondag 18 april 2021..

  Jaarlijks organiseert de Amstel Gold Race een wielerweekend waarbij zowel de amateurs op zaterdag als de profs op zondag een mooie tocht door het Limburgse landschap maken. “Helaas moeten we nu, twee maanden voor de Amstel Gold Race van 2021, opnieuw concluderen dat een wielertoertocht waarbij 15.000 deelnemers (amateurs) aan de start verschijnen niet realistisch is in april. Dat is ontzettend jammer, want natuurlijk organiseren we de toerversie het liefst gelijktijdig met de profversie en maken we er een fantastisch wielerfeest van. Veiligheid gaat boven alles en de huidige situatie laat dat op dit moment nog niet toe. De start van het wereldwijde vaccinatieprogramma geeft ons hoop dat we de toerversie later dit jaar op een veiligere manier kunnen organiseren. Om die reden hebben we besloten de toerversie te plaatsen naar zaterdag 11 september”, aldus Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race.

   

  AMSTEL GOLD RACE EN AMSTEL GOLD RACE LADIES EDITION

  De voorbereidingen voor de profversie van de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 18 april zijn nog steeds in volle gang. “We zijn in goed gesprek met diverse overheids- en veiligheidsinstanties. De plannen liggen klaar en als organisatie zijn wij in staat om snel te kunnen schakelen waar nodig. In tegenstelling tot een grote toertocht zijn onze wedstrijden beter te reguleren, zeker ook omdat wielerteams al maanden strikt leven volgens de door de UCI opgestelde COVID-19 protocollen. We zijn van mening dat topsportwedstrijden als de Amstel Gold Race, die als WorldTour wedstrijd onder het hoogste internationale niveau valt, onder strikte voorwaarden op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. Afgelopen jaar is dit, met name in België, meermaals bewezen,” aldus Van Vliet.

  Deelnemers die reeds ingeschreven stonden voor de toerversie in april behouden hun toegangsbewijs voor de editie op 11 september. Zij worden hierover geïnformeerd.