AMSTEL GOLD RACE EXPERIENCE NAAR NIEUWE LOCATIE

    Valkenburg, 3 maart – De Amstel Gold Race Experience verhuist na ruim 10 jaar naar een nieuwe locatie. De Amstel Gold Race Experience, die uitgegroeid is tot de start- en finishlocatie voor de permanent bewegwijzerde Amstel Gold Race routes, krijgt een nieuw onderkomen in het Shimano Experience Center, gelegen op Par’Course te Valkenburg aan de Geul.

    “We zijn erg blij met de nieuwe locatie voor onze Amstel Gold Race Experience. Het gaat hier niet alleen om een verhuizing naar een nieuwe locatie, wat natuurlijk de ideale start- en finishlocatie is voor de vaste Amstel Gold Race routes, maar nog meer om het versterken van de band tussen Amstel Gold Race en onze vaste partner Shimano. Shimano is al ruim 10 jaren verbonden aan de Amstel Gold Race. Sinds enkele jaren is ook het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul gevestigd. Door deze samenwerking kunnen we 365 dagen per jaar een optimale Amstel Gold Race beleving bieden en bovendien voor een geweldige spin-off voor de regio zorgen,” aldus Leo van Vliet, directeur Amstel Gold Race.

    De mogelijkheden die het Shimano Experience Center biedt, zoals douche- en omkleedfaciliteiten, het plannen van een (individuele) route, een Shimano Service Center, de mogelijkheid om een high-end fiets te huren en te testen, het kunnen kopen van (vergeten) accessoires en wielerkleding maar ook services zoals een bikefitting gecombineerd met alle horeca faciliteiten, zorgen voor een unieke ervaring.

    “Met de opening van de nieuwe Amstel Gold Race Experience sluiten we ook een hoofdstuk van meer dan een decennia op de huidige locatie aan de Plenkertstraat af. We danken Alain Closset en zijn team voor de jarenlange goede samenwerking”, aldus Van Vliet. Op 1 april zal de nieuwe Amstel Gold Race Experience, afhankelijk van de op dat moment geldende Covid maatregelen, worden geopend. Meer informatie over faciliteiten en arrangementen via www.amstelgoldrace.nl. De deuren zijn geopend voor race-, gravel-, MTB- en city-bikes gebruikers. Naast de vaste routes van de Amstel Gold Race kan de Amstel Gold Race Experience ook gebruikt worden als uitvalsbasis voor tal van andere routes.