Nieuws

Lees hier per jaar het laatste nieuws over De Vrienden van Amstel LIVE.

  2024

  • NIEUWE NAMEN EN VERTROUWDE GEZICHTEN BIJ DE VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE 2024

   Nieuwe gezichten, vrienden van vroeger en vaste stamgasten. Het programma van de 26ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE brengt een opvallende mix van artiesten samen. Natuurlijk zijn bekende gezichten als Guus Meeuwis, Rowwen Hèze en Acda en de Munnik van de partij maar er zijn ook opvallend veel debutanten. Voor Son Mieux, Zoë Tauran, Bizzey, La Fuente, Claude en Meau wordt het de eerste kennismaking met het evenement. Clouseau keert juist na ruim 20 jaar weer terug op het podium in Rotterdam Ahoy, voor The Opposites is het meer dan 10 jaar geleden dat ze bij ‘de vrienden’ optraden. Het programma bestaat verder uit Suzan & Freek, DI-RECT, Flemming, Snelle, Ronnie Flex, VanVelzen, Duncan Laurence, S10 en Joshua Nolet. De presentatie is voor het eerst in handen van Kraantje Pappie, bijgestaan door Nick Schilder. De reeks trapt over precies een week af, vanaf donderdag 11 januari bezoeken ruim 200.000 vrienden de grootste Amstel kroeg van Nederland’

  2023

  • De Vrienden van Amstel LIVE viert jubileum met 20 concerten

   De Vrienden van Amstel LIVE zal het 25 jarig bestaan van het evenement vieren met de grootste concertreeks ooit in Nederland. In vrijwel de hele maand januari 2023 zullen er 20 concerten worden gegeven met in totaal zo’n 300.000 bezoekers. De deuren van de grootste Amstel kroeg van Nederland gaan open op 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26 en 27 januari 2023. De kaartverkoop start morgenochtend om 10:00 uur, traditiegetrouw op dezelfde dag dat De Vrienden van Amstel LIVE van start gaat in Rotterdam Ahoy.

  2022

  • Extra concertreeks De Vrienden van Amstel LIVE

   De Vrienden van Amstel LIVE is terug met een extra concertreeks. Zojuist werd in het bijzijn van de volledige line-up in Amsterdam bekend gemaakt dat de grootste Amstel kroeg van Nederland dit jaar alsnog opengaat in mei.

  • 4 extra shows voor De Vrienden van Amstel LIVE

   De Vrienden van Amstel LIVE heeft de extra editie uitgebreid tot twaalf shows. Naast 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8 en 9 mei opent de grootste Amstel kroeg van Nederland haar deuren ook op 26, 28, 29 en 30 april. Alle kaarten voor de extra concertreeks in mei vlogen vanochtend binnen een uur de deur uit waarna de organisatie besloot om meer mensen de gelegenheid te bieden om het jaarlijkse feest in Ahoy bij te wonen. De verkoop is per direct gestart via de website van het evenement vriendenvanamstel.nl.

  • De Vrienden van Amstel LIVE 2022 gaat niet door

   Helaas mag het niet zo zijn; voor de tweede keer op rij blijven de deuren van de grootste Amstel kroeg van Nederland gesloten. De Vrienden van Amstel LIVE 2022 kan vanwege de huidige overheidsmaatregelen tot onze grote spijt niet doorgaan.

  • 30.000 extra kaarten voor De Vrienden van Amstel LIVE

   De grootste Amstel kroeg van Nederland opent in de eerste maand van 2022 eindelijk weer de deuren. De Vrienden van Amstel LIVE gaat in Rotterdam Ahoy vanaf 13 januari weer vanouds los mét publiek. Iedereen met een kaart op zak voor afgelopen jaar is automatisch verzekerd van een plek in de zaal voor de nieuwe concertreeks. Maar er is mooi nieuws voor fans zonder kaartje; om nog meer vrienden te kunnen laten genieten komen er 30.000 extra kaarten beschikbaar.

  2021

  • 1,7 miljoen vrienden genieten van de grootste online kroeg van Nederland

   Zo’n 1,7 miljoen mensen hebben zaterdagavond met volle teugen genoten van de allergrootste online kroeg van Nederland. Gisteravond openden De Vrienden van Amstel LIVE voor het eerst in het 23-jarig bestaan digitaal de deuren.

  • Armin van Buuren, Guus Meeuwis, André Hazes en Snelle op de 23ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE

   In de week dat de grootste kroeg van Nederland haar deuren zou openen voor heerlijke avonden muziek en vriendschap is het nu stil rondom Rotterdam Ahoy. Maar daar komt verandering in! De 23e editie van De Vrienden van Amstel LIVE gaat namelijk tóch door. Bierbrouwer Amstel en producent Tribe Company hebben samen met een keur aan artiesten de handen ineengeslagen om het nieuwe jaar feestelijk te openen.

  • De Vrienden van Amstel LIVE 2021 gaat niet door

   De grootste kroeg van Nederland opent haar deuren niet in januari 2021. De 23e editie van De Vrienden van Amstel LIVE wordt vanwege de aanhoudende COVID-19 maatregelen verplaatst naar januari 2022. Dat maakten Nick & Simon, Kraantje Pappie, Typhoon, Thomas Acda, Suzan & Freek, Maan, Snelle en Guus Meeuwis vandaag namens de organisatie bekend in deze video. Het is voor het eerst sinds 1998 dat de grootste kroeg van Nederland gesloten blijft.

  2020

  • Duncan Laurence, Guus Meeuwis en André Hazes op De Vrienden van Amstel LIVE

   Over precies twee weken opent de grootste kroeg van Nederland haar deuren in Rotterdam Ahoy. Vandaag maakte de organisatie via een video bekend dat Duncan Laurence, Guus Meeuwis, André Hazes, Maan, Rowwen Hèze en Kraantje Pappie zijn toegevoegd aan de line-up.

  • Snelle, Suzan & Freek en Sunnery James & Ryan Marciano op de Vrienden van Amstel LIVE

   Snelle, Diggy Dex, Suzan & Freek, Paul de Munnik en Sunnery James & Ryan Marciano zijn toegevoegd aan de line-up van De Vrienden van Amstel LIVE. Voor rapper Snelle en zangduo Suzan & Freek is het de eerste keer dat ze in de grootste kroeg van Nederland staan.

  • Extra show voor De Vrienden van Amstel LIVE

   Vanwege het 150-jarig bestaan van organisator Amstel in 2020, heeft de brouwer vandaag een extra show van De Vrienden van Amstel LIVE aangekondigd. De extra show voor de 22e editie van De Vrienden vindt plaats op dinsdag 28 januari. Daarmee komt het totaal op maar liefst 12 shows. De kaartverkoop start aanstaande woensdag 13 november om 10 uur.

  2019

  • Lee Towers, Guus Meeuwis en Chef' Special maken programma De Vrienden van Amstel LIVE compleet

   Zojuist is met een volledig vernieuwd decor in Rotterdam Ahoy de 21ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE gestart. Bezoekers werden verrast door de unieke opstelling van het podium dat in de lengte van de zaal is geplaatst met daarboven een 70 meter lang videoscherm. Niet alleen het decor is dit jaar opvallend anders, ook zijn er dit jaar meer duetten dan ooit met maar liefst 22 artiesten.

  • Nick en Simon voor de derde keer kroegbazen van de grootste Amstelkroeg van Nederland

   Morgen opent de grootste Amstelkroeg van Nederland haar deuren. Ook de kroegbazen Nick & Simon, die voor het derde jaar op rij de gastheren en presentatoren van de show zijn, maken zich klaar voor twee weken in Ahoy Rotterdam. Roel & Jeroen trekken dit jaar dus maar hun eigen plannetje...

  • Ook André Hazes, De Dijk, Lil Kleine, en DJ's Sunnery James en Ryan Marciano in line-up de Vrienden van Amstel LIVE

   Ook André Hazes, Lil Kleine, De Dijk en het dj duo Sunnery James en Ryan Marciano zijn onderdeel van het programma van de 21e editie van De Vrienden van Amstel LIVE dat later deze week start in Rotterdam Ahoy. Vorige week werd al bekendgemaakt dat ook Anouk, DI-RECT, Jeroen van Koningsbrugge, Kraantje Pappie, Maan, Miss Montreal, Nick & Simon en Ronnie Flex erbij zijn. In totaal zullen zo’n 145.000 bezoekers de 11 shows op 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26 en 28 januari bezoeken.

  • Anouk, Ronnie Flex en Maan bij de Vrienden van Amstel LIVE

   Zojuist zijn in de Coen en Sander show op Radio 538 en in het nieuwe programma 6 Inside op SBS6 de eerste namen van het programma van de 21ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE bekendgemaakt. In de grootste Amstelkroeg van Nederland, die op donderdag 17 januari haar deuren opent, zijn onder meer Anouk, DI-RECT, Jeroen van Koningsbrugge, Kraantje Pappie, Maan, Miss Montreal, Nick & Simon en Ronnie Flex te zien. In een later stadium zal de organisatie meer namen bekendmaken.

  Zijn we al vrienden?