Vragen over vriendenteams

  • Kan ik ook een vriendenteam inschrijven?

Ja, dat kan! Eerst schrijf je jezelf in en vervolgens kun je een team aanmaken. Wanneer jij het team hebt aangemaakt, ben jij de teamcaptain van het team en kun je andere deelnemers per mail uitnodigen. Zij dienen dan jouw uitnodiging via de links in de mail te accepteren en zelf een inschrijving aan te maken, of voegen zichzelf makkelijk toe wanneer ze al een inschrijving gemaakt hebben. De werkwijze hiervoor vind je vanzelf terug in je account.

  • Hoe sluit ik me aan bij een vriendenteam?

Je kunt jezelf niet toevoegen aan een vriendenteam, je moet worden uitgenodigd door de teamcaptain. Als je met een team wilt deelnemen, zal iedereen zich individueel moeten inschrijven: iedere deelnemer moet zich dus persoonlijk inschrijven met zijn/haar e-mailaccount en persoonlijke gegevens. Vervolgens kun je een vriendenteam aanmaken of een uitnodiging voor een vriendenteam accepteren. Mocht dit niet lukken, dan kun je contact opnemen met de organisatie via inschrijven@amstelgoldrace.nl. Een vriendenteam kan uit minimaal 2 en maximaal 30 deelnemers bestaan. Een teamcaptain maakt het team aan en nodigt alle deelnemers individueel uit per mail.

  • Kan ik meerdere personen tegelijk inschrijven als team of moet iedereen dat individueel doen?

Iedereen moet zich individueel inschrijven.

  • Wat is het voordeel van het hebben van een vriendenteam?

Een vriendenteam garandeert dat jullie tijdens de loting allemaal dezelfde uitslag krijgen. Jullie worden dus óf samen ingeloot óf samen uitgeloot. Na de loting hebben deelnemers 2 weken de tijd om de deelname te betalen. Na deze twee weken vindt een nieuwe loting plaats, ook hier gelden dezelfde regels.

LET OP! Het is heel belangrijk dat alle deelnemers individueel de betaling voldoen. Wanneer je niet tijdig betaalt, vervalt jouw individuele deelname alsnog. Alle deelnemers die wel betaald hebben, zijn uiteraard wel zeker van hun deelname.

  • Kan ik me ook ná de loting nog aansluiten bij een vriendenteam?

Wanneer de loting plaatsvindt is het niet meer mogelijk om deelnemers uit te nodigen of je aan te sluiten bij een vriendenteam. Wanneer de loting heeft plaatsgevonden, kun je je wel nog aansluiten bij een vriendenteam mits jullie dezelfde lotings- of betalingsstatus hebben. Je kunt dan een mailtje sturen naar inschrijven@amstelgoldrace.nl.

  • Dient iedereen binnen het vriendenteam dezelfde afstand te fietsen?

Nee, het is niet verplicht dat elke deelnemer binnen het vriendenteam dezelfde afstand fietst. Binnen een vriendenteam kunnen individuele deelnemers kiezen voor de afstand die het beste bij hun past. Deelnemers binnen hetzelfde team kunnen dus verschillende afstanden fietsen.