Bewonersinformatie

  Geachte bewoner,

  Zodra de informatie bekend is over de gevolgen van de organisatie van de Amstel Gold Race 2021, zullen wij dit hier met u delen.

  Amstel Gold Race finale in 2021.

  Het peloton zal niet meer via de Rasberg afdaalt richting Maastricht, maar dat hiervoor de Kuitenbergweg wordt gekozen om in Maastricht op de Molenweg uit te komen, waarna de Rasberg wordt overgestoken via de Peutgensweg richting Bemelen. Daar wordt de Bemelerberg beklommen en rijden de dames hetzelfde parcours als afgelopen jaar met de afdaling van de Daalhemerweg en de beklimming van de Cauberg. De heren rijden echter vanuit Wolfshuis naar Berg en Terblijt om via de Rijnsbergerweg op de Sibberweg uit te komen om zo naar de finish te rijden.

  Feest voor bewoners en regio

  Wij begrijpen dat het houden van een dergelijk groot evenement voor hinder kan zorgen bij bewoners en bedrijven. Toch willen we u ook graag laten genieten van dit wielerspektakel in Valkenburg. Wij nodigen u daarom van harte uit om op zaterdag en zondag ons finishdorp te bezoeken, maar ook maandag wordt er een mooi feestje georganiseerd waar iedereen welkom is. Onder het genot van een drankje en muziek kunt u de finish van de toerfietsers live meemaken.

  Verdere informatie volgt.

  Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de organisatie van de Amstel Gold Race via info@amstelgoldrace.nl of 088-4343247.

   Informatie per gemeente

   Toertocht

   Op zaterdag 20 april komen vele wielerliefhebbers om deel te nemen aan de Toerversie Amstel Gold Race. We zijn ons ervan bewust dat dit ook hinder voor de omwonenden met zich meebrengt maar hopen dit zoveel mogelijk te beperken door diverse maatregelen. Zo worden deelnemers gewaarschuwd middels reglementen en zijn er tientallen motoren op het parcours op de deelnemers te controleren. De deelnemers dienen zich bij een toertocht aan de verkeersregels te houden!

   Mochten zich deelnemers (herkenbaar aan hun stuurbordje en rugnummer) ernstig misdragen, noteer dan alstublieft hun deelnamenummer en geef dit aan ons door via info@amstelgoldrace.nl met een duidelijke omschrijving van het voorval. Ernstige voorvallen kunnen uiteindelijk leiden tot uitsluiting voor komende edities.

    Wedstrijd

    Om een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en), vragen wij voor de volgende punten uw aandacht:

    • Laat s.v.p. geen huisdieren loslopen in de omgeving van het parcours;

    • Wees attent op spelende kinderen;

    • Laat op het parcours geen voertuigen geparkeerd staan;

    • Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, op het parcours terecht komen, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de renners, neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt;

    • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg;

    • Volg s.v.p. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven.