Organisatie Amstel Gold Race komt in handen van Flanders Classics

  Organisatie Amstel Gold Race komt in handen van Flanders Classics

  Leo van Vliet blijft tot en met 2026 Koersdirecteur

  VALKENBURG – 21 september 2023. Nederlands grootste wielerklassieker, de Amstel Gold Race, krijgt per 2025 een nieuwe organisator. Flanders Classics, bepaald geen onbekende in de wielerwereld, neemt dan het stokje over van koersdirecteur en organisator Leo van Vliet. Al bijna drie decennia neemt de gezichtsbepalende Van Vliet het reilen en zeilen van de Amstel Gold Race voor rekening. Komende edities blijft Leo nog koersdirecteur van de Amstel Gold Race en zal tegelijkertijd nauw optrekken met Flanders Classics voor een soepele overdracht. In 2026 zwaait Leo van Vliet na dertig jaar trouwe dienst af, een mijlpaal in de Nederlandse wielergeschiedenis. Voor Leontien van Moorsel verandert er niets, zij blijft koersdirecteur van de vrouweneditie van de Amstel Gold Race.

  Met Flanders Classics wil Stichting Amstel Gold Race de koers verder uitbouwen. Els Dijkhuizen, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland, moederbedrijf van Amstel dat eigenaar is van de Amstel Gold Race:

  “Flanders Classics heeft een enorme staat van dienst in het wielergekke België en weet als geen ander het tempo aan te geven in de snel evoluerende sportwereld. Het is een vooruitstrevende partij die constant in ontwikkeling is op het gebied van innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit. Samen met hen kunnen we de geliefde Amstel Gold Race verder vorm geven voor zowel de profs als de toerrijders en het wielerfeest voor fans”.

  Leo van Vliet

  Zeg je Amstel Gold Race, dan zeg je Leo van Vliet. Velen kennen hem nog als een wielrenner van weleer maar voor de meesten is hij toch hét gezicht van de Amstel Gold Race. In 1996 nam hij de rol over van toenmalig koersdirecteur, tevens oprichter, Herman Krott (‘Mister Amstel Gold Race’) en werd toen verantwoordelijk voor het parcours, het rennersveld en de volledige organisatie. Van Vliet en de Limburgse klassieker zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “We zijn zeer verguld dat Leo de komende drie edities nog bij ons blijft om de lijnen uit te zetten zoals we dat al bijna drie decennia van hem gewend zijn”. Samen trekken we met Flanders Classics op om de Amstel Gold Race naar een nóg hoger niveau te brengen”, aldus Dijkhuizen.

  Leo van Vliet: “toen ik de rol van Herman overnam had hij maar liefst dertig edities van de Amstel Gold Race georganiseerd. Dat aantal nader ik nu ook; 2026 lijkt mij dan ook een prachtig moment om te stoppen, dan heb ik er net als Krott ook dertig op mijn naam staan. Ik ben ongelofelijk trots op de ontwikkeling die we in die drie decennia hebben gerealiseerd. Denk aan het verleggen van de start naar Maastricht, de finish naar Valkenburg, de wijzigingen van het parcours en de uitbreiding met een vrouwen editie. Ook het toevoegen van de toerversie op de zaterdag voor de wedstrijd was een schot in de roos”.

  “In al die jaren is het organiseren van een wielerkoers gecompliceerder geworden. Flanders Classics heeft zich bewezen als kwalitatief hoogwaardige organisator. Minstens zo belangrijk is dat zij dezelfde passie voor wielrennen hebben. Deze twee eigenschappen zorgen ervoor dat ik met een gerust hart mijn geliefde Amstel Gold Race aan hen overdraag. Maar ik ben nog niet weg hoor, komende edities trekken we gezamenlijk op en zorgen we voor een soepele overdracht”.

  Tomas van den Spiegel

  Tomas van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, en Leo van Vliet zijn geen onbekenden van elkaar. De twee wisselden de voorbije jaren al vaak met elkaar van gedachten en werkten eerder al samen op het gebied van internationale mediarechten.

  “Voor ons is dit een heel belangrijke stap; met de Amstel Gold Race breiden we onze internationale avontuur verder uit. Leo van Vliet heeft een ongelofelijke staat van dienst en we zijn bijzonder trots dat we verder mogen bouwen aan zijn succes. Uiteraard zullen we de eigenheid van deze koers bewaken en zorg dragen voor het typische Amstel Gold Race karakter. Ik kijk enorm uit naar de komende jaren waarin we gezamenlijk optrekken en de koers met alle betrokken partijen verder vorm geven”.

  Flanders Classics werkt in uitvoering onveranderd samen met Roy Packbier en The PEPr Company uit Maastricht, die al jaren aan de Amstel Gold Race verbonden is.