Na twee tweede plekken is Demi Vollering ditmaal de beste in de Amstel Gold Race

  Na twee tweede plekken is Demi Vollering ditmaal de beste in de Amstel Gold Race

  Na twee tweede plekken in de vorige twee edities was de motivatie bij Demi Vollering heel groot om nu eindelijk op de hoogste trede van het podium van de Amstel Gold Race te staan. Het hele voorjaar was de renster van Team SD Worx gefocust op de Nederlandse klassieker. Met een sterke demarrage net voorbij de Cauberg toonde Vollering zich ditmaal de sterkste en reed ze de laatste anderhalve kilometer solo naar de finish.

  “Ik was vorig jaar enorm teleurgesteld met opnieuw een tweede plek. Om in eigen land te winnen is heel bijzonder. Met de ploeg hadden we ditmaal een duidelijk plan. Als ik me goed zou voelen zou ik op de laatste klim van de Cauberg aanvallen. De koers verliep ideaal. Veel renners zaten er op hun tandvlees. Dat was perfect voor ons, want ook Lotte Kopecky was supergoed. Zij zei me dat ik moest aanvallen. Volgens het plan zouden we Lotte achter de hand houden voor de sprint. Dat we nu als eerste en tweede eindigen, maakt het feest helemaal compleet.”

  Voor Team SD Worx is de overwinning in de Amstel Gold Race de elfde zege in dit seizoen. Het is zelfs voor de derde keer dat Vollering en Kopecky de eerste twee plaatsen op het podium van een WorldTour-klassieker voor zich opeisen. Vollering was voor Kopecky al de beste in de Strade Bianche, terwijl Kopecky haar thuiswedstrijd de Ronde van Vlaanderen voor haar Nederlandse ploegmate won. Het tekent de dominantie van de Nederlandse ploeg.

  Kopecky: "“Het grappige is dat we er vooraf in de bus al over lachten dat eerste zijn soms niet meer genoeg is”, grijnsde ze achter het podium. “Het is heel mooi om in de Amstel Gold Race opnieuw als eerste en tweede te eindigen. Demi en ik hebben verder de zeges mooi verdeeld. Demi was enorm gebrand om hier te winnen. Voor ons is het zo een heel mooi voorjaar. Ik voelde me bergop sterk en zag ook weer een hele sterke ploeg. We drijven elkaar op deze manier naar een steeds hoger niveau.”

  Op de derde plek eindigde de pas 21-jarige Nederlandse Shirin van Anrooij. Na haar zege eerder dit seizoen in de Trofeo Afredo Binda onderstreept de podiumplek in de Amstel Gold Race opnieuw haar talent. “Eigenlijk was ploegmate Elisa Longo Borghini onze kopvrouw. Ik voelde me de hele wedstrijd sterk. Om Team SD Worx te verlaan is heel moeilijk. Dat blijkt vandaag ook weer. Ik heb mezelf met dit resultaat opnieuw positief verrast.”