AMSTEL GOLD RACE EN PARIJS-ROUBAIX WISSELEN IN 2022 VAN DATUM

    De Amstel Gold Race voor heren en dames wordt verreden op zondag 10 april 2022. Dat betekent dat de Amstel Gold Race, doorgaans in het derde weekend van april, nu een week eerder dan normaal staat gepland. Tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. ASO, de organisatie van Parijs-Roubaix, vroeg om een wisseling vanwege de geplande Franse verkiezingen op zondag 10 april 2022. Daags voor de Amstel Gold Race vindt op zaterdag 9 april de Toerversie plaats voor 15.000 wielerliefhebbers.

    Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: “Christian Prudhomme belde me dat Parijs-Roubaix van de overheid niet op 10 april verreden mocht worden vanwege de Franse verkiezingen en vroeg of we bereid waren van datum te wisselen. In goed overleg met de ASO, UCI en onze partnergemeenten Maastricht en Valkenburg aan de Geul hebben we besloten om vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden eenmalig van weekend te wisselen met Parijs-Roubaix. Het is mooi dat je elkaar op die manier kunt helpen en iedereen bereid is om hieraan mee te werken. Zondag 10 april is voor ons ook een prachtige plek in de kalender van de voorjaarsklassiekers. Bijkomend voordeel voor de regio is dat we met de nieuwe datum een week voor het Paasweekend van 16 en 17 april 2022 zitten en de lokale verblijfsaccomodaties een extra weekend hebben met veel overnachtingen. We hopen natuurlijk weer een koers als vanouds te organiseren, mét publiek en een parcours dwars door het Limburgse landschap.”

    Christian Prudhomme, directeur van ASO Cyclisme: “Deze oplossing is te danken aan de welwillendheid en positieve opstelling van de Amstel Gold Race organisatie en in het bijzonder van Leo van Vliet en de Internationale wielrenunie UCI. We willen hen mede namens de duizenden fans bedanken voor de medewerking aan deze datawijziging.”

    Thom Ligthart, Marketing Manager Amstel: “We gaan er volgend jaar met een volledig Amstel Gold Race weekend weer een feestelijke editie van maken. Waar vrienden samen na afloop van een mooie tocht kunnen proosten met een verdiend biertje. Vanaf 11 oktober opent de inschrijving voor de toerversie, we verwachten – zeker na de afgelopen succesvolle editie – ook nu weer veel animo.”