De beste energierepen voor het wielrennen, en waarom?

Om allereerst antwoord te kunnen geven op de vraag wat de beste energiereep is voor tijdens het wielrennen is het eerst belangrijk om goed te weten wat een energiereep precies is. Wij zullen je niet verbazen als we zeggen dat een energiereep bomvol calorieën zit en hierdoor dus energie geeft. Deze calorieën hebben we namelijk nodig tijdens de inspanning, omdat we het ook verbranden.

Welke energierepen zijn er? Tijdens de Amstel Gold toerversie is Amacx Sports Nutrition onze voedingspartner voor de komende drie jaar. Dit Nederlandse sportvoedingsmerk heeft verschillende sportrepen in het assortiment, wat zorgt voor een flinke variatie! Deze variatie kan het eventueel ook lastiger maken om te weten wanneer je voor welke reep kunt kiezen, maar eerst vertellen we je welke repen er zitten in het assortiment van Amacx. • Energiereep op basis van havermout Een fantastische reep, dat is de Energy Oat Bar van Amacx. Vanwege de uitgebalanceerd mix aan koolhydraten levert deze reep een geleidelijke opname aan koolhydraten. De structuur van de reep wordt overigens bepaald door de smaak variatie, zo zijn de bananen en vijgen smaak wat zachter dan bijvoorbeeld de lemon of kokossmaak.

• Zachte energiereep op basis van amandel Deze reep smelt al in je mond, dit komt vooral omdat de reep voor 40% uit amandelspijs bestaat, de Fast Bar is dus op elk moment welkom.

• Gezonde nougatreep voor tijdens het sporten Deze nieuwste reep van Amacx, de Energy Nougat! Een reep waar elke nougatliefhebber van droomt heeft een zachte bite gecombineerd met gedroogde stukjes fruit en noten. De reep is samen ontwikkeld met Jumbo-Visma, waardoor de reep naast de beste smaak ook de beste ingrediënten heeft die sporters nodig hebben. Ze heef de reep een 2:1 koolhydraatratio wat betekend dat de koolhydraten bestaan uit 2 delen glucose en 1 deel fructose.

• Fruitreep op basis van 51% echt fruitpulp Een sportsnoepje, wie wilt dat nou niet? Dat het een verwennerij is, weet je direct zodra je de Energy Fruit Chew hebt geprobeerd van Amacx. Je kunt hem vergelijken met een zachte winegum, die niet aan je tanden plakt, maar dan met de juiste ingrediënten! Ook deze reep bevat de 2:1 koolhydraatratio om je optimaal te ondersteunen tijdens de inspanning.

Wat is de beste energiereep? Om antwoord te geven op deze vraag, moeten we dieper ingaan op het moment van inname. Zo is een reep met vezels, zoals de Energy Oat Bar, ideaal aan het begin van de toertocht. Dan is je lichaam nog fris en kan hij beter omgaan met het verteren van vezels. Zodra je lichaam vermoeider raakt kan je overgaan op een reep met minder vezels. De volgorde hierboven is eigenlijk ideaal qua volgorde. Tot slot kun je als laatste overgaan op een Drink Gel van Amacx.

Wat is beter; een energiereep of energiegel? Deze vraag is al uitgebreid beantwoord in een eerder blog, lees het antwoord hier.