Valkenburg

 

Gedeeltelijke afsluiting Plenkertstraat, Prinses Margrietlaan en Prins Bernhardlaan

Vrijdag 19 april vanaf 12:00 uur tot 21:00 uur kunnen de deelnemers aan de Toerversie Amstel Gold Race hun startbescheiden ophalen bij de Amstel Gold Race Xperience in de Plenkertstraat in Valkenburg. Zaterdagochtend tussen 6:00 uur en 11:00 uur vindt de start van de Toerversie plaats nabij de Polfermolen. Vanwege de verwachte drukte wordt de Plenkertstraat afgesloten op vrijdag 19 april van 13:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag 20 april van 5:30 uur tot 11:00 uur (met uitzondering van voetgangers en fietsers). Bewoners en bedrijven in de Plenkertstraat ontvangen een doorlaatbewijs. Brasserie Leonardus, Chalet Tivoli en gasterij Koningswinkelhof blijven bereikbaar. Kantien van Tous, Restaurant China en Steakhouse The Church blijven te voet bereikbaar.

De Prinses Margrietlaan en Prins Bernhardlaan worden tijdens de start afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de Prinses Margrietlaan of de Prins Bernhardlaan kunnen hun pand te allen tijde met de auto bereiken. Bewoners aan de Prinses Margrietlaan door gebruik te maken van de in- en uitgang aan de Provinciale weg Broekhem. Bewoners aan de Prins Bernhardlaan door hun straat ‘in’ te rijden via de Koningin Julianalaan en de straat te verlaten via de Prinses Margrietlaan. Gedurende de start vanaf 6:15 uur wordt er gebruik gemaakt van een geluidsinstallatie. Hiervoor vragen wij uw begrip. Gedurende de start van de Toerversie Amstel Gold Race worden beide afritten 3 van de A79 afgesloten. U kunt de omleidingsborden volgen om uw bestemming te bereiken.

 

Bereikbaarheid Cauberg, Daalhemmerweg, Vilterweg, Sibberweg

 

Zaterdag 20 april 2019

Ook dit jaar wordt, gedurende de Toerversie Amstel Gold Race, éénrichtingsverkeer ingesteld op de Cauberg, Vilterweg, Sibberweg en Daalhemmerweg. Let op de gele omleidingsborden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

• Daalhemerweg richting centrum: eenrichtingsverkeer (bergaf);

• Cauberg richting Vilt: eenrichtingsverkeer (bergop);

• Sibberweg en Vilterweg: eenrichtingsverkeer naar Sibbe.

Omdat de fietsers de linker rijbaan gebruiken, wordt de normale inrit richting bedrijven aan de Cauberg afgesloten. De uitrit wordt op zaterdag 20 april dan ook gebruikt als inrit. Dit wordt begeleid door gekwalificeerde verkeersregelaars.

 

Zondag 21 april 2019

Ook dit jaar wordt er weer hekwerk geplaatst; vanaf de Fluweelgrot aan de Daalhemmerweg tot aan de finish en vanwege de nieuwe finale van de heren op de Sibberweg. Voor de Cauberg geldt eenrichtingsverkeer omhoog vanaf het Grendelplein tot aan Vilt. Zowel de in- als de uitrit van Holland Casino, Thermae2000 en Landal kunnen op zondag normaal gebruikt worden.

Net als vorig jaar blijft de Cauberg bergop open voor al het verkeer vanaf de Daalhemmerweg en wordt er beneden niet gevraagd naar doorlaatbewijzen.

Verkeer vanuit Maastricht (zondag 21 april) met bestemming Valkenburg kan de omleidingsroute via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg volgen. De adviesroute vanuit Maastricht naar Valkenburg is echter om de borden via Berg en Terblijt – Geulhem – Houthem te volgen of via de snelweg.

Het Grendelplein wordt tussen ca. 11.00 uur (vanaf de 1e passage van het peloton) en 18.00 uur wederom afgesloten voor doorgaand verkeer. De Cauberg blijft bereikbaar via omleidingen via Sibbe en de Daalhemmerweg.