Berg en Terblijt / Vilt

 

Op- en afbouwwerkzaamheden

De opbouwwerkzaamheden van de Amstel Gold Race op de finishlocatie tussen Berg en Terblijt en Vilt starten begin april. Voor deze werkzaamheden worden geen wegen afgesloten. De aanvoer van materialen gebeurt aan de zijde van de Meesweg. Hierdoor blijft de Rijksweg/N590 open voor regulier verkeer, met uitzondering van donderdag 18 april 9:00 uur tot maandag 22 april 20.00 uur. De afbouw start maandag 22 april, maar zal nauwelijks tot wegafsluitingen leiden. Het fietspad van Valkenburg in de richting van Maastricht wordt afgesloten van dinsdag 9 april t/m woensdag 24 april in verband met de opbouw van de tenten. Het regulier fietsverkeer wordt omgeleid via de Meesweg.

 

Afsluiten Rijksweg/N590

Donderdag 18 april start de opbouw van de finishstraat. Vanwege veiligheidsredenen wordt de Rijksweg/N590 tussen de Slakweg en de Meesweg afgesloten* voor al het verkeer vanaf donderdag 12:00 uur tot dinsdag 23 april 18:00 uur. De omleidingen worden aangeduid middels gele borden, hieronder zijn de omleidingsroutes terug te vinden:

Donderdag 18 en vrijdag 19 april zal zowel de omleidingsroute vanuit Maastricht richting Valkenburg als Valkenburg richting Maastricht verlopen via de Meesweg. Zaterdag 20 en zondag 21 april zal de omleidingsroute vanuit Valkenburg naar Maastricht verlopen via de Meesweg. De omleidingsroute vanuit Maastricht naar Valkenburg zal verlopen via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg. De adviesroute vanuit Maastricht naar Valkenburg is om de borden via Berg en Terblijt – Geulhem – Houthem te volgen of via de snelweg.

*Bewoners binnen het afgesloten gedeelte aan de Rijksweg ontvangen ruim voor de Amstel Gold Race een doorlaatbewijs. Uiteraard kunnen bewoners ten allen tijde hun woning verlaten. Indien u de woning verlaat vragen wij u vanwege veiligheidsredenen dit te doen met de richting van de deelnemers mee, dus in de richting van Maastricht.

 

Bereikbaarheid Vilt / Berg en Terblijt

Bewoners en bedrijven in Berg en Terblijt blijven gedurende de hele periode bereikbaar. Gedurende de afsluitingen van de Rijksweg/N590 zal Berg en Terblijt bereikbaar zijn via de Meesweg en Langen Akker. Verkeer vanuit Maastricht ondervindt geen hinder met het bereiken van Berg en Terblijt. Zaterdag 20 en zondag 21 april blijft Vilt vanuit Valkenburg op de reguliere manier (Meesweg) bereikbaar.

Verkeer naar Vilt, komend vanaf Maastricht, wordt ter hoogte van de Slakweg omgeleid via de Meesweg. Let op! Verkeer vanuit Maastricht (zondag 21april) met bestemming Geulgracht kan de omleidingsroute via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg volgen. Zaterdag 20 april zal verkeer met bestemming Geulgracht vanwege eenrichtingsverkeer op de Sibberweg nog worden omgeleid via Daalhemmerweg en Cauberg. Een alternatief is om via Houthem en Broekhem de voet van de Cauberg te bereiken.

 

Parkeerverbod(en)

• Van donderdag 18 t/m maandag 22 april geldt voor de Slakweg, Meesweg en een gedeelte Langen Akker een parkeerverbod;

• Op zondag 21 april van 10:00-18:00 uur geldt een parkeerverbod voor de volgende straten; Grote Straat, Oude Kerkstraat, Schone Poel, Schansweg, Kuitenbergweg, Gasthuisstraat, Lindenstraat en Kleine Heideweg

Bereikbaarheid Cauberg, Daalhemmerweg, Vilterweg, Sibberweg

 

Zaterdag 20 april 2019

Ook dit jaar wordt, gedurende de Toerversie Amstel Gold Race, éénrichtingsverkeer ingesteld op de Cauberg, Vilterweg, Sibberweg en Daalhemmerweg. Let op de gele omleidingsborden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Daalhemerweg richting centrum: eenrichtingsverkeer (bergaf); Cauberg richting Vilt: eenrichtingsverkeer (bergop); Sibberweg (vanaf Rijnsbergerweg) en Vilterweg: eenrichtingsverkeer richting Sibbe. Omdat de fietsers de linker rijbaan gebruiken, wordt de normale inrit richting bedrijven aan de Cauberg afgesloten. De uitrit wordt op zaterdag 20 april dan ook gebruikt als inrit. Dit wordt begeleid door gekwalificeerde verkeersregelaars.

 

Zondag 21 april 2019

Ook dit jaar wordt er weer hekwerk geplaatst; vanaf de Fluweelengrot aan de Daalhemmerweg tot aan de finish en vanwege de (nieuwe) finale van de heren op de Sibberweg. Voor de Cauberg geldt eenrichtingsverkeer omhoog vanaf het Grendelplein tot aan Vilt. Zowel de in- als de uitrit van Holland Casino, Thermae2000 en Landal kunnen op zondag normaal gebruikt worden.

Net als vorig jaar blijft de Cauberg bergop open voor al het verkeer vanaf de Daalhemmerweg en wordt er beneden niet gevraagd naar doorlaatbewijzen.

Verkeer vanuit Maastricht (zondag 21 april) met bestemming Valkenburg kan de omleidingsroute via de Kleine Heideweg en de Rijnsbergerweg volgen. De adviesroute vanuit Maastricht naar Valkenburg is echter om de borden via Berg en Terblijt – Geulhem – Houthem te volgen of via de snelweg.

Het Grendelplein wordt tussen ca. 11.00 uur (vanaf de 1e passage van het peloton) en 18.00 uur wederom afgesloten voor doorgaand verkeer. De Cauberg blijft bereikbaar via omleidingen via Sibbe en de Daalhemmerweg.