Routes

  De permanent uitgepijlde routes van de Amstel Gold Race 365 is onderverdeeld in 4 lussen, iedere lus voert je door een ander deel van Zuid-Limburg. Iedere lus is duidelijke uitgepijld vanaf het Shimano Experience Center. Tevens is dit ook het eindpunt van alle routes, maar je kunt natuurlijk starten en finishen waar jij wilt.

  LUS 1

  Dit is de meest noordelijke van de drie Amstel Gold Race 365-lussen. Deze voert je onder meer over de Cauberg, de Maasberg, de Adsteeg, de Lange Raarberg, Bergseweg en de Sibbergrubbe weer naar Valkenburg.

  Afstand 81 km

  Hoogtemeters 560 m

  LUS 2

  De 'middelste' lus in de Amstel Gold Race wedstrijd, de langste van de drie lussen, plus die met de meeste (!) beklimmingen, voert je als enige van de drie over Camerig en het vermaarde drielandenpunt in Vaals. In totaal is deze 109 km. Afvinken onderweg kun je: de Cauberg, de Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg, Camerig, Drielandenpunt, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulpenerberg, Kruisberg, Eijserweg, Sint Remigiusstraat (de Huls), Vrakelberg, Sibbergrubbe. Als finale beklim te nogmaals de Cauberg.

  Afstand 110,7 km

  Hoogtemeters 1770 m

  LUS 3

  In de Amstel Gold Race wedstrijd wordt het nu echt spannend, want dit is de finale-lus. Met exclusief in deze lus: beklimmingen van de Eijserbosweg en de Keutenberg! Maak je klaar voor: de Cauberg, de Geulhemmerberg, Bemelerberg, Wolfsberg, Loorberg, Gulpenerberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en de Keutenberg, als finaleklapper beklim je nogmaals de Cauberg. In totaal 77 loodzware kilometers!

  Afstand 77,3 km

  Hoogtemeters 1050 m

  LUS 4

  Lus 4 is met 91 kilometer een geheel nieuwe lus en wisselt gemeentes bekend van de Amstel Gold Race af met gemeenten, en dus routes, die niet direct bekend zijn vanwege de passage van de Amstel Gold Race. De route kent circa 825 hoogtemeters over veel voor het grote publiek onbekende klimmetjes. Na de start in Valkenburg worden achtereenvolgens de volgende gemeenten aangedaan: Beekdaelen, Sittard-Geleen, Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal.

  Afstand 91,3 km

  Hoogtemeters 825 m