WEDSTRIJDROUTE HEREN

De Amstel Gold Race finisht sinds 2013 niet meer op de kop van de Valkenburgse Cauberg. De finishstreep is 1.8 kilometer verderop getrokken, op precies dezelfde plek als waar het WK wielrennen in 2012 eindigde. De organisatie van de enige Nederlandse wielerklassieker koos destijds voor de verhuizing van de finish naar de Rijksweg in Vilt, naar aanleiding van de positieve ervaringen rondom het WK. Amstel Gold Race-koersdirecteur Leo van Vliet was tijdens dit WK bondscoach van de Nederlandse heren.

Vanwege COVID-19 wordt er een alternatief parcours gereden voor de editie 2021. Op zondag 18 april zullen de heren 12 lokale rondes + 1 finaleronde rijden op een parcours door de gemeenten Valkenburg, Maastricht en Eijsden-Margraten. Het parcours is 16,9 km lang en elke ronde worden de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg bedwongen, behalve in de finalelus, daarin is de Cauberg niet opgenomen. De finaleronde is gelijk aan de finaleronde van 2018-2019.

De Amstel Gold Race vertrekt om 12:05 uur in Valkenburg en is live te volgen op NOS.nl en NOS. Ben je benieuwd wie winnaar wordt in 2021? Zoek dan een lekker warm plekje thuis op de bank! De finish wordt omstreeks 17:36 uur verwacht in Valkenburg.